Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Άγραφα-Ακαδημία 0-2

Εδραιώθηκαν στην 2η θέση οι «πιτσιρικάδες» της Ακαδημίας που κέρδισαν με 2-0 τα Άγραφα.

Το ματς διεξήχθη το Σάββατο (6/4) στις 4 το μεσημέρι στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 40 θεατών.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου είχαν το μυαλό περισσότερο στην άμυνα και παίζοντας κλειστά με κοντινές γραμμές προσπάθησαν να περιορίσουν τον αντίπαλο. Επιθετικά φάνηκαν απειλητικοί σε ελάχιστες περιπτώσεις, έχοντας δοκάρι στο β΄ μέρος σε προσπάθεια του Γιώργου Γραβιά.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του ματς και με όμορφο συνδυαστικό ποδόσφαιρο έφτασε σε μια ακόμη νίκη που της δίνει εκτός απροόπτου τν 2η θέση στο πρωτάθλημα. Σκόραρε μια φορά σε κάθε μέρος στο α΄ με τον Ναπολέοντα Μουρτογιάννη που έχασε στην φάση του γκολ πέναλτι και τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο στην επανάληψη. Δυο δοκάρια είχε με τους Ναπολέοντα Μουρτογιάννη και Ηλία Παρούτσα.

Την επόμενη (10η) αγωνιστική τα Άγραφα αγωνίζονται με τον ΑΠΟΚ την Κυριακή (13/4), ενώ μια μέρα πριν η Ακαδημία υποδέχεται το Ραπτόπουλο. Η Ακαδημία είναι δεύτερη έχοντας 16 βαθμούς ενώ τα Άγραφα έμειναν στους 12.

 

Ηλιόλουστο απόγευμα

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 40 φιλάθλων.

 


Η καλύτερη χρονιά της

Η Ακαδημία διανύει την καλύτερη χρονιά της ιστορίας της στο τοπικό της Ευρυτανίας με πληθώρα νεαρών ποδοσφαιριστών να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και θα τερματίσει εκτός απροόπτου στην δεύτερη θέση.

 

Φαβορί για την πρωτιά

Ο Ναπολέων Μουρτογιάννης έφτασε τα 12 γκολ, διεκδικώντας το «χρυσό παπούτσι».

 

1η συμμετοχή στο τέρμα


 

Ο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία) του Κατσαντώνη επανήλθε από τραυματισμό και έπαιξε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα κάτω από την εστία, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ο Ναπολέων Δρίβας αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας.

 

Α΄ Μέρος

 

«Μετουσίωσε» σε γκολ την υπεροχή

Η Ακαδημία «μετουσίωσε» σε γκολ την υπεροχή της στο 37΄ και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 0-1.

 

Δοκάρι με Μουρτογιάννη

Οι φιλοξενούμενοι «αγγίξαν» το γκολ στο 21΄ όταν μετά το γύρισμα του Αλέξανδρου Κοτρώνη, ο Ναπολέων Μουρτογιάννης σούταρε από κοντά στο αντίπαλο δοκάρι.

 


Πήρε το ριμπάουντ


 

Ο Ναπολεών Μουρτογιάννης (Φωτογραφία) στο 37΄ εκτέλεσε πέναλτι, με τον Κώστα Ιωάννου να αποκρούει και τον μεσοεπιθετικό των φιλοξενούμενων να σκοράρει στην επαναφορά βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Αλέξανδρος Κοτρώνης που ανατράπηκε από τον Ανέστη Κοράκη.

 



 

Οι καλύτερες φάσεις

5΄: Πλασέ του Κοτρώνη από τα όρια της περιοχής στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

16΄: Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Κοτρώνη και κοντινό πλασέ απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιωάννου.

21΄: Ο Κοτρώνης γύρισε από τα δεξιά και το κοντινό σουτ του Μουρτογιάννη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι των Αγράφων.

33΄: Σουτ του Τσιγαρίδα εκτός περιοχής απέκρουσε με τα πόδια ο Τσάνε στη δεξιά του γωνία.

37΄: Ο Κοτρώνης ανατράπηκε από τον Κοράκη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μουρτογιάννης το εκτέλεσε, ο Ιωάννου απέκρουσε στη δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο ίδιος έκανε το 0-1.

 

Β΄ Μέρος

 

Ίδιο σκηνικό

Η Ακαδημία ήταν κυρίαρχη στην επανάληψη και έχοντας και καλύτερη φυσική κατάσταση δημιούργησε σωρεία ευκαιριών φτάνοντας στο τελικό 0-2.

 

Με γκολ Γ. Τριανταφυλλόπουλου


 

Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε νωρίς στο 55΄ με πανέμορφο σουτ του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου που κατέληξε στην δεξιά γωνία των Αγράφων μετά την ασθενή απόκρουση του Κώστα Ιωάννου.

 


Από 1 δοκάρι



 

 

 

 

 

 

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 64΄ με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γιώργου Γραβιά (Φωτογραφία Αριστερά) και οι φιλοξενούμενοι στο 70΄ με σουτ του Ηλία Παρούτσα (Φωτογραφία Δεξιά) να καταλήγει στο δοκάρι.

 

Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Έξοχη προσπάθεια του Κοτρώνη που πέρασε και τον Ιωάννου, γύρισε στον Τριανταφυλλόπουλο Γ. που σούταρε σε άδειο τέρμα πάνω από το αντίπαλο τέρμα.

52΄: Ο Μουρτογιάννης βρήκε τον Καλύβ,  που σούταρε και ο Ιωάννου απέκρουσε σε κόρνερ.

55΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Γ. με μακρινό δυνατό σουτ στη γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το τελικό 0-2.

57΄: Σουτ του Παρούτσα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατσαντώνη

59΄: Σουτ του Παρούτσα απέκρουσε σωτήρια ο Ιωάννου.

64΄: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γραβιά εκτός περιοχής και δεξιά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσάνε.

70΄: Ο Μουρτογιάννης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και στην συνέχεια της φάσης ο Παρούτσας σούταρε στο δοκάρι των Αγράφων.

80΄: Ο Κοτρώνης βρέθηκε τετ α τετ με τον Ιωάννου, πλάσαρε και ο τερματοφύλακας των Αγράφων απέκρουσε, με τον Παρούτσα στην συνέχεια να σουτάρει πάνω από το τέρμα του Ιωάννου.

84΄: Εντυπωσιακή επέλαση του Μουρτογιάννη από αριστερά και πλασέ του ίδιου απέκρουσε σε κόρνερ σωτήρια ο Ιωάννου.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κοράκης, Σεριαναϊ, Τριανταφυλλόπουλος Γ.

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Λιάπης, Ιωάννου, Τσιγαρίδας

Ακαδημία: Τριανταφυλλόπουλος Γ., Μουρτογιάννης, Κοτρώνης, Καλύβας, Σεριανάι

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Μούτσελος(67΄ Ζωχάκης), Τσιγαρίδας, Ίβρος, Κοράκης, Καλτσής, Γραβιάς, Γενιτσαρόπουλος Ι.(46΄ Δρίβας), Γενιτσαρόπουλος Χ., Σερπάνος, Λιάπης

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Κουδουνάς(90΄ Μπαρμπούτης), Καλύβας, Σεριανάι, Κεχριμπάρης, Καραγιάννης, Τριανταφυλλόπουλος Γ.(78΄ Ρεσίτης), Παρούτσας, Κοτρώνης, Μουρτογιάννης(90΄ Τσιλίκας), Τσιάρας(90΄ Τριανταφυλλόπουλος Κ.)

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος