Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ακαδημία-Ραπτόπουλο 1-0

Ακάθεκτη συνεχίζει η νεανική Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002,  αν και δεν έπιασε καλή απόδοση νίκησε το Ραπτόπουλο με 1-0 και «κλείδωσε» την 2η θέση.

Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο (15/4) στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια παρουσία 30 περίπου θεατών.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου & Χρήστου Καλαμπάκα αν και δεν έπιασε υψηλή απόδοση, κάνοντας αρκετά λάθη κυρίως στον επιθετικό της τρόπο ανάπτυξη πήρε την πολυπόθητη νίκη χάρις στο γκολ του Αλέξανδρου Κοτρώνη στο 49΄. Οι γηπεδούχοι είχαν και δυο δοκάρια με τους Ναπολέοντα Μουρτογιάννη(2΄) και Γιάννη Τσιλίκα στο 16΄.

Το «ακριτικό «Ραπτόπουλο ταξίδεψε στο Καρπενήσι με 10 ποδοσφαιριστές όμως ήταν ανταγωνιστικό, διεκδικώντας κάποιο βαθμό μέχρι το τελευταίο λεπτό του ματς. Προσπάθησε να κλείσει όσους περισσότερους χώρους μπορούσε στην άμυνα και φάνηκε απειλητικό από στημένες φάσεις και αντεπιθέσεις.

Η Ακαδημία, που κράτησε το «μηδέν» για δεύτερο σερί παιχνίδι θα τερματίσει στην 2η θέση φτάνοντας τους 19 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο είναι 3ο με 12. Η Δόξα θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα, υποδεχόμενη την Τετάρτη 17 Απριλίου τον ΑΠΟΚ, ενώ η Ακαδημία θα παίξει και αυτή με τον ΑΠΟΚ την Κυριακή 21 του μηνός. Οι δυο ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή και στον θεσμό του κυπέλλου.

 

Καλοκαιρικές συνθήκες

Ένα ακόμη ματς της Α΄ Ευρυτανίας έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.

 


Μαθηματικά 2η

Η Ακαδημία τερμάτισε και μαθηματικά στην 2η θέση, γράφοντας ιστορία στην σύντομη παρουσία της στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας (Η πρώτη της συμμετοχή ήταν μόλις το 2020). Οι νεαροί ποδοσφαιριστές με δουλειά στις προπονήσεις παρουσίασαν φέτος ένα βελτιωμένο σύνολο που σίγουρα έχει μέλλον. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι από την Ακαδημία έχει ξεκινήσει την καριέρα του πληθώρα Ευρυτανων ποδοσφαιριστών που πλέον αγωνίζονται στα τμήματα υποδομών μεγάλων ΠΑΕ, ενώ σχεδόν το 80% των μικτών ομάδων της ΕΠΣΕ αποτελείται από παίχτες της.

 

Μένουν με ΑΠΟΚ

Ακαδημία και Ραπτόπουλο ολοκληρώνουν την σαιζόν σε εξ αναβολής αναμετρήσεις κόντρα στον ΑΠΟΚ.

 

2 πρόσωπα

Θετική ήταν σίγουρα και η σεζόν για το «ακριτικό» Ραπτόπουλο έχοντας όμως πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στον α΄ γύρο.

 

Με 10

Το Ραπτόπουλο ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αποστολή 10 αθλητών, έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες. Για 5ο συνεχόμενο ματς δεν συμπλήρωσε ενδεκάδα.

 

Α΄ Μέρος

 

Χωρίς τέρματα

«’Ακαρπη» ήταν η υπεροχή των γηπεδούχων, αφού το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

.

 2 φορές στο δοκάρι



 

 

 

 

 

 

Οι γηπεδούχοι είδαν 2 φορές την μπάλα να σταματάει στα αντίπαλα δοκάρια. Πρώτα στο 2ο το σουτ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη (Φωτογραφία Αριστερά) σταμάτησε στο δοκάρι και στο 16΄ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Γιάννη Τσιλίκα (Φωτογραφία Δεξιά).

 


Οι καλύτερες φάσεις

2΄: Ο Καραγιάννης σέντραρε από δεξιά και σουτ του Μουρτογιάννη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδήμου.

6΄: Ο Λαθύρης βρήκε τον Πέτσα από δεξιά, που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των γηπεδούχων σούταρε και ο Τσάνε απέκρουσε με τα πόδια.

16΄: Ο Καραγιάννης πάσαρε στον Τσιλίκα, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα έφυγε άουτ.

23΄: Ο Παπαντζίμας έκανε έξοχη ατομική ενέργεια από αριστερά και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

32΄: Ο Τσιλίκας τροφοδότησε τον Μουρτογιάννη, που πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.

38΄: Χαμηλό σουτ του Σεριαναϊ εκτός περιοχής απέκρουσε ο Παπαδήμος στην δεξιά του γωνία.

39΄: Ο Παρούτσας σέντραρε από δεξιά και σουτ του Κοτρώνη κατέληξε πάνω από το τέρμα της Δοξας.

44΄: Χαμηλό σουτ του Μουρτογιάννη απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.

 

Β΄ Μέρος

 

Από τα πόδια του Κοτρώνη


 

Ο Αλέξανδρος Κοτρώνης (Φωτογραφία) στο 49΄ χάρισε την νίκη στην ομάδα του με πλασέ έπειτα από ασιστ του Ηλία Παρούτσα. Ο Κοτρώνης πέτυχε το 6ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

.



Ενδιαφέρον μέχρι το τέλος

Το ματς «κρέμονταν» σε μια κλωστή μέχρι το τέλος, αφού το σκορ ήταν ρευστό στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με τις τελικές προσπάθειες μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες.

 

Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Ο Παρούτσας έκανε την κάθετη για τον Κοτρώνη που με όμορφο χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Παπαδήμου πέτυχε το 1-0.

60΄: Δυνατό σουτ του Παππά έφυγε άουτ από το τέρμα του Τσάνε..

74΄: Ο Λαθύρης βρήκε τον Πέτσα, που πλάσαρε τον Τσάνε, με τον Κεχριμπάρη να απομακρύνει προ της γραμμής του τέρματος.

91΄: Ο Μπαρμπούτης τροφοδότησε τον Μουρτογιάννη, ο οποίος πλάσαρε και ο Παπαδήμος μπλόκαρε σταθερά.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κοτρώνης

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Κεχριμπάρης, Παρούτσας, Κοτρώνης,

Ραπτόπουλο: Παπαντζίμας, Παπαδήμος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Κουδουνάς, Καλύβας, Σεριαναϊ, Κεχριμπάρης, Καραγιάννης(59΄ Μπαρμπούτης), Τριανταφυλλόπουλος Γ., Παρούτσας, Κοτρώνης, Μουρτογιάννης, Τσιλίκας(80΄ Τσιάρας)

 

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Θ., Αθανασίου, Πέτσας, Σιαφάκας, Κοτούλας, Λαθύρης, Μπισμπίκης, Παπαντζίμας, Παππάς, Ξυραφάκης

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος