Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ακαδημία-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-1

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και Βελούχι μοιράστηκαν γκολ και αποβολές, μένοντας στο τελικό 1-1.

Η εξ αναβολής συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία ελάχιστων θεατών.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα συμμετείχε με πολλές ελλείψεις και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε. Τελικώς έσωσε την παρτίδα με γκολ του Ηλία Παρούτσα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ στο τέλος αποβλήθηκε ο Γιάννης Καραγιάννης. Οι «μπέμπηδες» που πραγματοποίησαν την καλύτερη σαιζόν στην ιστορία τους τελείωσαν το πρωτάθλημα στη 2η θέση με 20 πόντους.

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη αγωνιζόμενος με 10 ποδοσφαιριστές ήταν αρκετά ανταγωνιστικός, στηριζόμενος στην εμπειρία του. Προηγήθηκε με γκολ του Βαγγέλη Κατσαβριά μόλις στο 9ο λεπτό και στο 76΄ έμεινε με 9 λόγω αποβολής του Παύλου Κουτούμπα, με αποτέλεσμα να δεχτεί την ισοφάριση λίγο αργότερα. Ο «ιστορικός» τερματίζει 5ος, συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς.

Με αυτό το μας ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ και η αγωνιστική δραστηριότητα θα συνεχιστεί με κύπελλο.

 

Φινάλε πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας που έγινε με μόλις 6 ομάδες ολοκληρώθηκε στις 28 Απριλίου, ημέρα που άρχισαν τα Play Off ανόδου των πρωταθλητριών ΕΠΣ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Η πρωταθλήτρια Ευρυτανίας Ποταμιά δεν δήλωσε συμμετοχή.

 


Δεν συμπλήρωσε 11αδα

Το Βελούχι συμμετείχε με 10 ποδοσφαιριστές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Φέτος το συγκρότημα του Παναγιώτη Ρεσίτη συμμετείχε και στα 10 ματς.

 


Συνέχεια με κύπελλο

Η αγωνιστική περίοδος στην Ευρυτανία θα συνεχιστεί μετά το Πάσχα με αγώνες κυπέλλου. Συμμετέχουν οι: Ποταμιά, Ακαδημία, Άγραφα και Ραπτόπουλο, ενώ δεν δήλωσαν συμμετοχή οι: ΑΠΟΚ και Τυμφρηστός.

 

Δυο ισοπαλίες

Μόλις δυο ισοπαλίες είχε το φετινό πρωτάθλημα. Και οι δυο ήταν στις συναντήσεις Ακαδημίας και ΑΠΟΚ, με το ματς του πρώτου γύρου να έχει λήξει με 2-2.

 

Α΄ Μέρος

Είσοδος με τη μικρή Ιωάννα


 

Η μικρή Ιωάννα,  κόρη του έμπειρου ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ Βασίλη Μπούτση εισήλθε για ένα ακόμη ματς με τις δυο ομάδες και τη διαιτητική 3αδα στο γήπεδο.

 


Μπροστά ο ΑΠΟΚ

Η ομάδα του Παναγιώτη Ρεσίτη έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 0-1.

 

Όμορφο γκολ Κατσαβριά

 


Ο ΑΠΟΚ προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με τον έμπειρο Βαγγέλη Κατσαβριά (Φωτογραφία) να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό πλασέ. Είχε πετύχει χατ-τρικ απέναντι στα Άγραφα.

 


Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Ο Κατσαβριάς με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί  «παραθυράκι» του Τσάνε, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1).

29΄: Ο Καραγιάννης επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή,  μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

30΄: Ο Παρούτσας επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Τσιάκος.

32΄ Ο Μπούτσης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

 

Β΄ Μέρος

Έφυγαν ισόπαλοι

Οι δυο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι και το πρωτάθλημα με ισόπαλο σκορ, καθώς η Ακαδημία ισοφάρισε. Παράλληλα, αποβλήθηκε ένας παίχτης από κάθε ομάδα.

 

Στα ίσια οι ομάδες


 

Ο Ηλίας Παρούτσας (Φωτογραφία) με το 6ο του φετινό γκολ πέτυχε το τελικό 1-1 στο 81ο λεπτό με κοντινό πλασέ.

 

Δυο αποβολές



 

Ο ρέφερι Βασίλης Κορμανός απέβαλλε δυο ποδοσφαιριστές, έναν για κάθε ομάδα με απευθείας κόκκινη. Στο 76΄ την κόκκινη αντίκρισε ο Παύλος Κουτούμπας (Φωτογραφία αριστερά) του Βελουχίου και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιάννης Καραγιάννης (Φωτογραφία δεξιά) της Ακαδημίας. Αυτές ήταν οι μοναδικές αποβολές του φετινού πρωταθλήματος.

 


Οι καλύτερες φάσεις

76΄ Απευθείας κόκκινη για τον Κουτούμπα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα σε αντίπαλο.

80΄ Ο Καραγιάννης σούταρε από την περιοχή και απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Βελουχίου.

81΄: Ο Παρούτσας με πλασέ από κοντά ισοφάρισε σε  1-1

82΄: Ο  Κεχριμπάρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιάκου.

91΄: Απευθείας κόκκινη για τον Καραγιάννη για χειρονομία σε αντίπαλο παίκτη.

93΄: Ο Σεριανάϊ σούταρε από κοντά η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Ντούζα, Καλύβας, Σεριανάϊ, Κεχριμπάρης, Παρούτσας, Τσιλίκας, Καραγιάννης, Κοτρώνης, Μπαρμπούτης, Τσιάρας

 

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Τσιάκος, Γεωργακαράκος, Λάππας, Βούρτσας, Βλάχος, Ανδρεάκης, Χαλκιάς, Κατσαβριάς, Κουτούμπας, Μπούτσης

 

Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 
























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας