Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 80-87

Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης πέτυχε την 1η νίκη της ιστορίας της σε τοπικό ντέρμπι, καταβάλλοντας σε ένα συναρπαστικό ματς με 87-80 τον Άτλαντα. Η κανονική διάρκεια με εναλλαγές στο σκορ είχε λήξει ισόπαλη με 76-76.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση έγινε την Τετάρτη 3 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 18:00. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη γνώρισε μια ήττα, η οποία τον αφήνει πίσω στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση, καθώς το «εισιτήριο» κερδίζουν μόνο οι δυο πρώτες ομάδες. Για τον Γυμναστικό ο Μανώλης Κάππας με 24 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Γυμναστικού, που έχει πλέον 4 νίκες και 3 ήττες.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν αρκετά ψυχωμένη και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, που πέτυχε τους μισούς (43 από τους 87) νικητήριους πόντους. Οι «πράσινοι» έφτασαν στις 4 νίκες, ενώ έχουν δυο ήττες.

Την Κυριακή 7 Απριλίου η Π.Α.Κ. θα παίξει με τον πρωτοπόρο Μεδεώνα, ενώ αναβλήθηκε εκ νέου το παιχνίδι Άτλας-Μαυρομάτι. Επόμενο ματς για τους «Άτλαντες» την Κυριακή 14 του μηνός με τον Άρη Βελουχιώτη.

 

«Έσπασε» την παράδοση

Η Πανευρυτανική πέτυχε την πρώτη της νίκη επί του Άτλαντα. Οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες από το 2015 και ο Γυμναστικός μετρούσε μόνο «ροζ» φύλλα αγώνος σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Το μεσοβδόμαδο ματς παρακολούθησε αρκετός κόσμος, παρακολουθώντας την εξαιρετική προσπάθεια των δυο ομάδων του Καρπενησίου.

 


Άψογη συνεργασία

Η διαιτητική δυάδα των Ζάχου-Χουσιάδα για άλλη μια φορά ήταν αρκετά αποτελεσματική.

 

Πρωτιά Κάππα


 

Για τον Άτλαντα ο Μανώλης Κάππας (Φωτογραφία) έκλεισε το ματς με 24 πόντους και 2 3ποντα και ο πολύπειρος Δημήτρης Σταλίκας ακολούθησε με 19 και τέσσερις τρίποντες «βόμβες».

 


Ένας 16χρονος «εκτελεστής»


 

Κορυφαία εμφάνιση για τον 16χρονο Παναγιώτη Ρουμελιώτη (Φωτογραφία) της Πανευρυτανικής, που πέτυχε 43 πόντους με έξι εύστοχα 3ποντα. Ο Ρουμελιώτης είναι γεννημένος το 2008 και αγωνίζεται ως συμπαίχτης με τον 46χρονο πατέρα του Βασίλη.

 


Αντίπαλος ο Κουτσοκώστας


 

Δεύτερος σκόρερ της Π.Α.Κ. με πολύ καλή παρουσία ήταν ο Δημήτρης Κουτσοκώστας (Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε 20 πόντους με δυο τρίποντα απέναντι στην πρώην του ομάδα.

 

Μικρό προβάδισμα

Η Π.Α.Κ. προηγήθηκε στην 1η περίοδο με σκορ 18-24, δείχνοντας από το ξεκίνημα τη δυναμική της.

 



Ανατροπή Άτλαντα

Ο Άτλας έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 40-37. Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη σημείωσε στη 2η περίοδο ένα επιμέρους 22-13.

 

Τα ηνία σε Π.Α.Κ.

Αλλαγή ρόλων στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο η Π.Α.Κ. έφτασε στο 51-58. Σημείωσε ένα επιμέρους σκορ 11-21 και πήρε προβάδισμα +7.

 

Τελικά παράταση

Ο πάντα υπολογίσιμος Γυμναστικός με ένα επιμέρους σκορ 25-18 οδήγησε το ματς στο 76-76 και στην 5λεπτη παράταση.

 

Ψύχραιμη η Ακαδημία

Το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου «χαμογέλασε» στην παράταση και με ένα επιμέρους 4-11 έφτασε στο νικηφόρο 80-87.

 

Αποβολή Τσάκνη


 

Για τον Άτλαντα αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές ο Αργύρης Τσάκνης, ενώ 5 φάουλ συμπλήρωσαν οι: Δημήτρης Σταλίκας, Βασίλης Τσολάκης και Φώτης Ανδρέου. Για την Πανευρυτανική με 5 φάουλ αποχώρησε ο Αντώνης Ευθυμίου.

 

Τα δεκάλεπτα

18-24, 40-37, 51-58, 76-76, 80-87 (Παράταση)

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 19(4), Καψάλης 6 (1), Κάππας 24(2), Τσολάκης 9, Ανδρέου 6, Μπάλιακας 2, Μπουμπουρής Μ., Βαρελάς, Τσάκνης, Κωστής, Χονδρός 14(2)

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 43(6), Ρουμελιώτης Β., Κουτσοκώστας 20 (2), Κουδουνάς, Γραμματίκας 9 (1), Κορμανός, Τάκης 6, Ευθυμίου 3, Τσάνε 6

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Θανάσης Γιαννόπουλος-Γιάννης Χαντζόπουλος  (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

 
















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος