Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Επιστρέφει στη Super League 1 ο Λεβαδειακός του Λιάγκα

Αγκαλιά με την άνοδο στη Stoiximan Super League βρίσκεται ο Λεβαδειακός.

Το συγκρότημα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο 12′, αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με τη Λάρισα εκτός έδρας, για την 3η αγωνιστική των play-offs στον 1ο όμιλο της Super League 2.

Έτσι οι Βοιωτοί παρέμειναν στο +7 από την ΑΕΛ και έχουν τον πρώτο λόγο για τον προβιβασμό στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο 4’ ο Πλέγας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Γκροφ απέκρουσε, στη συνέχεια ο Μαυριάς έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Καλουτσικίδης έκανε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ασταθής απόκρουση από τον Γκροφ και ο Φατάι με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πολύ καλό ξεκίνημα για την ΑΕΛ στο ματς.

Στο 6’ πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό. Ο Μπελμόντ έκανε τη σέντρα, ο Μπαΐροβιτς έπιασε την κεφαλιά, με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 12’ η Λάρισα διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Ηλιάδη, ο Γκροφ απέκρουσε και στη συνέχεια ο Φατάι με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0 για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αντράντα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, κεφαλιά του Ηλιάδη, ο Γκροφ απέκρουσε, στη συνέχεια μονομαχία του Λιάγκα με τον Γιανναράκη, με τον παίκτη της Λάρισας να πέφτει στο έδαφος. Οι άνθρωποι της ΑΕΛ φώναξαν για πέναλτι, δεν υπέδειξε κάποια παράβαση ο ρέφερι Μανούχος.

Στο 26’ ο Γιαννιώτας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Νίκας έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 44’ ο Βήχος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γιαννιώτας έκανε το σουτ στην κίνηση χωρίς όμως να βρει στόχο.

Στο 50’ αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για την ΑΕΛ. Στη θέση του τραυματία Θεοδωρόπουλου πέρασε ο Σουλούκος.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννιώτας έκανε το μακρινό σουτ με τον γκολκίπερ της Λάρισας να διώχνει σε κόρνερ. Ο Βήχος το εκτέλεσε από τα αριστερά, κεφαλιά του Ρομό, έδιωξε σε νέο κόρνερ ο Σουλούκος, με τη μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 55’ ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννιώτα από τον Πεντρόζο. Ο Νίκας έκανε κακή εκτέλεση με τον Σουλούκο να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει..

Στο 66’ ο Παπαδόπουλος «κουβάλησε» τη μπάλα, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 73’ οι δυο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες. Ο ρέφερι Μανούχος απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα τον Λιάγκα του Λεβαδειακού για τράβηγμα στον Μαυριά, ενώ στη συνέχεια ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε τον Πλέγα της ΑΕΛ με 2η κίτρινη για διαμαρτυρία.

Στο 86’ ωραία μπαλιά του Τσάπρα για τον Τσιριγώτη, αυτός ξέφυγε ωραία από τον Γιανναράκη και με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1 για το Λεβαδειακό. Νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιριγώτης έδωσε στον Συμελίδη που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Σουλούκο να μπλοκάρει.

Ένα λεπτό αργότερα ωραίο σουτ του Νίνο έξω από την περιοχή, με τον Γκροφ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νταγκό έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ρομό με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι ισοφάρισε σε 2-2 για το Λεβαδειακό. Οι αλλαγές του Σωκράτη Οφρυδόπουλου βοηθούν τους Βοιωτούς να φέρουν το ματς στα ίσα.

ΛΑΡΙΣΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (46’ Παπαδόπουλος), Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου (63’ Θ. Παπαγεωργίου), Αντράντα (76’ Θωμαΐδης) , Μαυριάς, Πεντρόζο, Φατάι (64’ Νίνο).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Τσάπρας, Μπελμόντ (76’ Κωστή), Νίκας (76’ Τσιριγώτης), Μεχία (90’ Νταγκό), Μπαΐροβιτς (46’ Ρομό), Πίρινεν, Γιαννιώτας, Λιάγκας, Κουάδρα (46’ Συμελίδης).

 

 Πηγή: www.starsports.gr