Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Όλες οι λεπτομέρειες για το πέρασμά του από τη Στερεά Ελλάδα


O ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά την αναβίωσή του το 2022, με το αγωνιστικό του πρόγραμμα να εξελίσσεται στη φετινή του έκδοση από τις 15 έως τις 19 Μαΐου.

Το Υπουργείο Αθλητισμού και η Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece, φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μια από τις αρτιότερες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού, ενώνοντας τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας: τη Θεσσαλονίκη ως πόλη εκκίνησης και την Αθήνα ως πόλη τερματισμού, με μία ατομική χρονομέτρηση και πέντε ετάπ (επιμέρους διαδρομές), τα οποία θα περάσουν διαδοχικά από την Κατερίνη, την Καρδίτσα, το Καρπενήσι, τη Σπερχειάδα και τη Χαλκίδα.

 

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με στόχο την κατανόηση και την ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας, αλλά και τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 15 Μαΐου με την ατομική χρονομέτρηση, μήκους 6 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης με σημείο εκκίνησης την πλατεία Λευκού Πύργου, και τερματισμό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή, οι 120 αθλητές θα έχουν μοναδικό τους αντίπαλο το χρονόμετρο και “σύμμαχό” τους την ταχύτητα.

Tο δεύτερο σκέλος του αυριανού 1ου ετάπ είναι μήκους 92,46 χιλιομέτρων, με εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη και τερματισμό στην Κατερίνη. Το πελοτόν θα περάσει για λίγο από τον Νομό Ημαθίας και θα εισέλθει στον Νομό Πιερίας. Με κατεύθυνση πλέον προς τον νότο, οι αθλητές θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή στην Παραλία της Κατερίνης.

Ο ΔΕΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2024 ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΠ 3 (17/05)

Καρδίτσα – Καρπενήσι (Βελούχι)

ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:  https://starsports.gr/2024/05/14/dei-diethnis-podilatikos-gyros-elladas-2024-oles-oi-leptomereies-gia-to-perasma-tou-apo-ti-sterea-ellada/