Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Φάλαρα Στυλίδας-Γ.Σ. Άτλας 47-63

Επιστροφή στις νίκες για τον Άτλαντα, που επιβλήθηκε με 47-63 των Φαλάρων.

Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 18 Μαΐου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 6. Ήταν αδιάφορη βαθμολογικά στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ (Β΄ Όμιλος).

Τα Φάλαρα του Τάσου Χονδρόπουλου έχουν βελτιώσει την αγωνιστική τους παρουσία και «τέσταραν» τις δυνάμεις τους κόντρα σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο. Προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, με τον Χονδρόπουλο να πετυχαίνει 19 πόντους. Οι «πράσινοι» που έχουν 11 ήττες πέτυχαν προ μιας εβδομάδας και την πρώτη τους νίκη κόντρα στον Άρη Βελουχιώτη.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη συμμετέχοντας με αρκετά νεαρά παιδιά έφτασε με καλή εμφάνιση στην εκτός έδρας επικράτηση κόντρα σε έναν μαχητικό αντίπαλο. Ξεχώρισε και σε αυτό το ματς με 18 πόντους ο Δημήτρης Σταλίκας. Ο Γυμναστικός του Καρπενησίου έχει απολογισμό 7 νίκες-5 ήττες και είναι στην 4η θέση.

Για την επόμενη (14η) και τελευταία αγωνιστική τα Φάλαρα θα παίξουν στο Μαυρομάτι με την τοπική ομάδα το Σάββατο 1 Ιουνίου, ενώ ο Άτλας υποδέχεται μια ημέρα μετά την Ακαδημία Ιστιαίας. Αναμένεται το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου να προηγηθούν τα εξ αναβολής παιχνίδια των δυο ομάδων.

 

Στη 2αδα ο Χουσιάδας

Εκ των δυο διαιτητών της αναμέτρησης ήταν ο Καρπενησιώτης Θανάσης Χουσιάδας (Φωτογραφία).

 


Κορυφαίος ο coach


 

Ο προπονητής-παίχτης των Φαλάρων, καθώς και αρχηγός τους Τάσος Χονδρόπουλος (Φωτογραφία) ξεχώρισε με 19 πόντους. Με 12 και 1 3ποντο τελείωσε το ματς ο Χρήστος Πάλλιος.

 

Στις «πλάτες» του έμπειρου


 

Για ένα ακόμη ματς ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) του Άτλαντα ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας 18 πόντους με δυο τρίποντα. Ο Άγγελος Τσιγαρίδας ήταν επίσης διψήφιος με 12 και 1 3ποντο.

 


Ένα εξ αναβολής

Τα Φάλαρα «χρωστούν» ένα παιχνίδι απέναντι στον Μεδεώνα και ο Άτλας ένα εκτός έδρας κόντρα στο Μαυρομάτι.

 

Κέρδος οι μικροί

Στα ευχάριστα η συμμετοχή πληθώρας νεαρών αθλητών του Άτλαντα, δείγμα της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες. Ξεχώρισε με 7 πόντους ο Ζαχαρίας Βαρελάς.

 


Ντεμπούτο Αναγνώστου& Π. Σεριανάι

Μάλιστα την πρώτη τους εμφάνιση με τον ανδρικό Άτλαντα έκαναν οι μικροί Χρήστος Αναγνώστου και Παναγιώτης Σεριανάι.

 

Στον πόντο οι ομάδες

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 16-17 υπέρ των φιλοξενούμενων.

 

Ανωτερότητα Άτλαντα

Η δεύτερη περίοδος άνηκε στον Άτλαντα. Με ένα επιμέρους 14-24 έφτασε διψήφια διαφορά, με το σκορ να ανεβαίνει στο 30-41.

 

Σταθερό προβάδισμα

Με 37-49 ολοκληρώθηκε το 3ο δεκάλεπτο. Το επιμέρους σκορ ήταν 7-8.

 

Εύκολο πέρασμα

Το τελικό 47-63 έδωσε στον Άτλαντα την εκτός έδρας νίκη. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 10-14. Σωτήρης Σχουλής και Νίκος Γαλανός των Φαλάρων αποβλήθηκαν με 5 φάουλ.

 

Τα δεκάλεπτα

16-17, 30-41, 37-49, 47-63

 

Συνθέσεις Ομάδων

Φάλαρα (Τάσος Χονδρόπουλος): Γαλανός 3(1), Παγιούλας, Πάλλιος 12(1), Τσαμαντάνης, Αμπλιανίτης 10(1), Πενταγιώτης, Σχουλής, Χαντζής, Ζαχάρης 3(1), Αλεξανδρής, Χονδρόπουλος 19

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 18(2), Καψάλης 2, Σεριανάι Π. 2, Αναγνώστου 2, Τσολάκης 5, Μπίκας 9, Τσιγαρίδας 12(1), Μπάλιακας, Στεφανής 6(2), Μπουμπουρής Μ., Βαρελάς 7

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Τσιλιώνη Μ.-Μοσχόπουλος Ι.-Γλωσσόπουλος Δ. (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 



















 

 



Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: lamiasports.com