Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Δήμητρα Τσούμα: «Το Καρπενήσι Futsal είναι κάτι παραπάνω από ομάδα, κάθε χρόνο θα πηγαίνει και πιο ψηλά»

Αναμφίβολα μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του Καρπενήσι Futsal σε πρωτάθλημα και κύπελλο ήταν η Δήμητρα Τσούμα. Συμμετέχοντας μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια, 11 στον αριθμό σκόραρε 26 φορές, 23 στο πρωτάθλημα και 3 στο κύπελλο, ξεχωρίζοντας με την αγωνιστική της απόδοση.

Η 25χρονη winger παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport μιλώντας για τη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας της και της ίδιας, θέτοντας και τους στόχους της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η Δήμητρα Τσούμα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής με παρουσίες στους συλλόγους Π.Α.Κ. (Καλαθοσφαίριση& πετοσφαίριση) και ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 (Στίβος) άρχισε επίσημα το ποδόσφαιρο σάλας μόλις το 2022, αποτελώντας αυτήν την στιγμή την κορυφαία αποκλειστικά «φουτσαλική» αθλήτρια της χώρας. Αγωνίζεται μάλιστα στο συγκρότημα του Καρπενησίου ως συμπαίχτρια με την αδερφή της Βασιλική.

 

Η συνέντευξη της αθλήτριας του Καρπενησίου έχει ως εξής


Evrytania Sport
: Δήμητρα, σχολίασε μας την πορεία της ομάδας σου.

Δήμητρα Τσούμα: «Η ομάδα αυτή πέρα από το όνομα Καρπενήσι Φούτσαλ έχει κάτι περισσότερο! Την ψυχή, την αγάπη τον ιδρώτα, τον κόπο, τον θυμό όλων των κοριτσιών που αγωνίστηκαν φέτος. Είμαστε μια ομάδα που ξεκίνησε πέρυσι από το μηδέν και έχουμε φτάσει πάρα πολύ ψηλά! Τόσο ψηλά που κάνεις μας δεν το περίμενε. Για τα 2 χρόνια που είμαστε ενεργή ομάδα έχουμε ξεπεράσει όλες μας τα όρια και προχωράμε για την 3η χρόνια με στόχο ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μια ακόμα καλύτερη θέση στο φούτσαλ γυναικών.

Πάρα τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε φέτος εμείς τα καταφέραμε ! Και τα καταφέραμε άψογα

 

Evrytania Sport: Πως ήταν το κλίμα μέσα στο Καρπενήσι Futsal;

Δήμητρα Τσούμα: «Η ομαδικότητα αναφέρεται στην αποτελεσματική συνεργασία μιας ομάδας ανθρώπων για έναν συλλογικό και κοινό σκοπό. Η ομαδικότητα δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά σε όλους. Ωστόσο, αν στο σύνολο των παικτών μιας ομάδας καλλιεργείται άριστη συνεργασία και ομαδικό πνεύμα, τότε σπουδαία πράγματα μπορούν να συμβούν. Άλλωστε ήταν κάτι που το δείξαμε σε πολλούς αγώνες φέτος. Διαφορετικές προσωπικότητες που βρεθήκαμε πρώτη φορά στο γήπεδο και συνεργαστήκαμε σαν να γνωριζόμασταν χρόνια.

Κάθε μέλος της ομάδας έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει. Όλοι μαζί ενώσαμε τις διαφορετικές δεξιότητες μας προκειμένου η συνεργασία μας να κυλήσει με ευκολία και αρμονία. Μαθαίνοντας η μια την άλλη (μικρές - μεγάλες) συνεργαστήκαμε άψογα και δείξαμε τις δυνατότητες μας στο μέγιστο.

Το βασικότερο που μας έμαθε φέτος το φούτσαλ είναι η ενίσχυση του υγιούς συναγωνισμού, αλλά και η παράλληλη ώθηση της κάθε παίκτριας της ομάδας να γίνεται να καλύτερη και να αποκτά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της

 


Evrytania Sport
: Την επόμενη χρονιά μπορεί το Καρπενήσι να ανέβει ένα «σκαλί» παραπάνω;

Δήμητρα Τσούμα: «Κάθε χρόνο και καλύτερα θα είναι τα πράγματα για το Καρπενήσι Φούτσαλ! Έχοντας ανθρώπους που αγαπάνε και στηρίζουν το άθλημα και τον τόπο τους, δεν θα σταματήσει να υπάρχει αυτή η ομάδα. Σίγουρα με προπόνηση και αφοσίωση θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα του χρόνου. Οι  προσδοκίες μας από εδώ και πέρα θα είναι περισσότερες

 

Evrytania Sport: Ποιο γκολ σου από τα 26 ξεχωρίζεις και γιατί;

Δήμητρα Τσούμα: «Στν φετινή σεζόν, παίζοντας μόνο στους εντός έδρας αγώνες, έδινα πάντα το 100%, για να δώσω μια νίκη στην ομάδα μου! Τα προσωπικά γκολ για εμένα δεν μετράνε. Κάθε γκολ φυσικά είναι και μια ξεχωριστή στιγμή και ανάμνηση όμως. Το φούτσαλ ως ομαδικό άθλημα, στηρίζεται στην  συνεργασία και αυτό είναι για εμένα που φέρνει το αποτέλεσμα. Η δουλειά που γίνεται στην προπόνηση να φαίνεται στον αγώνα.

Πολλά από αυτά τα γκολ τα έχω αφιερώσει σε διάφορα άτομα.

Πολλά από αυτά τα αφιερώνω στον κόσμο που μας στήριζε στους αγώνες και σε όλη μας την προσπάθεια.

Το πρώτο μου γκολ της φετινής χρονιάς το έχω αφιερώσει στον άνθρωπο που είμαι σίγουρη ότι είναι περήφανος για εμένα  από εκεί ψηλά που με βλέπει.»

 


Evrytania Sport:
Θα πρότεινες σε άλλα κορίτσια να ασχοληθούν με το futsal; Πως βλέπεις την ίδρυση της ακαδημίας;

Δήμητρα Τσούμα:  «Στόχος είναι να φέρουμε νέα άτομα στην ομάδα μας και κυρίως μικρές ηλικίες που θα μάθουν και θα αγαπήσουν το άθλημα, ώστε να υπάρχει συνέχεια για το φούτσαλ στο Καρπενήσι.»

 

 

 

 

 



 

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος