Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης, δεν κατέβηκε αντίπαλος στις εκλογές


Δε θα έχουν σασπένς τελικά οι εκλογές της 22ας Ιουλίου καθώς από σήμερα κιόλας ο Μάκης Γκαγκάτσης μπορεί να θεωρείται ότι πήρε το χρίσμα.

Πριν λίγο έληξε η διορία για κατάθεση υποψηφιότητας και ο μέχρι σήμερα CEO της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός που έκανε το σχετικό αίτημα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι επόμενες 40 ημέρες θα αναλωθούν περισσότερο στον σχηματισμό και τις διεργασίες της νέας διοίκησης καθώς πλέον δεν υφίσταται κάποιο ντέρμπι.

Το μοναδικό ερωτηματικό αφορά το αν θα ψηφιστεί από όλες τις παρατάξεις και τις Ενώσεις καθώς όπως είναι γνωστό περίπου 45 ψήφοι είναι «κλειδωμένοι» έχοντας ανακοινώσει τη στήριξη τους στον επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ.

Τα πρώτα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να λυθούν αφορούν τον επόμενο προπονητή της Εθνικής ανδρών, τον νέο αρχιδιαιτητή και τον νέο CEO της ΕΠΟ που όπως έχει εξαγγείλει ο Γκαγκάτσης θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σημαντική αλλαγή συσχετισμών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ίσως μια από τις τελευταίες ελπίδες να μπει οριστική ταφόπλακα σε παθογένειες του παρελθόντος για να επέλθει η τελική εξυγίανση που ξεκίνησε το 2016.

Πηγή:www.sdna.gr