Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

ΠΑΣ Γιάννινα-Αιγάλεω 1-1

Με ισοπαλία 1-1 σφραγίστηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με το Αιγάλεω που έγινε το απόγευμα στο ΔΑΚ Καρπενησίου. Προηγήθηκε στο 11’ η αθηναϊκή ομάδα με τον Νταβιώτη και ισοφάρισε ο ΠΑΣ στο 64’ με τον Αθανασίου.

Οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι, ο ΠΑΣ στο 40’ με σουτ του Τζίνο και το Αιγάλκεω στο 90¨με τον Φοφανά (πρώην παίκτη του ΠΑΣ). Υπάρχει και μια φάση στο 13’ όπου ο ΠΑΣ σημείωσε γκολ με σουτ φάουλ του Λούπα, αλλά ακυρώθηκε με υπόδειξη του επόπτη ως οφσάιντ του Μπεγκάλα που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και επηρρέασε τη φαση. Με VAR ίσως να μετρούσε το γκολ.

Ήταν ένα κλασικό παιχνίδι Β’ Εθνικής με σκληρές μονομαχίες, πολλά φάουλ, διακοπές με μικροτραυματισμούς, κάποιες αψιμαχίες. Ορισμένες φορές ο Πομς έγινε έξαλλος με το σκ΄ληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Ο ΠΑΣ μπορεί να μην ήταν τόσο καλός, όσο στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αλλά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ήταν καλύτερος από το Αιγάλεω, είχε ευκαιρίες για γκολ, πάλεψε το παιχνίδι, είχε τρεξίματα, αλλά δεν είχε την εύστοχη τελική προσπάθεια για να βρει δίχτυα. Και αυτό το φιλικό δεν χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης, καθώς ήταν παιχνίδι προετοιμασίας, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις σημειώσεις και στα συμπεράσματα των προπονητών.

Ο Ρενέ Πομς στο παιχνίδι αυτό έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες και από το 50’ και μετά έκανε 9 αλλαγές,αφήνοντας στο παιχνίδι τον τερματοφύλακα Αθανασίου και τον Λεό. Ο Αυστριακός τεχνικός έδωσε πιο επιθετικό τόνο σήμερα στην ομάδα του σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ξεκίνησε βέβαια με την ίδια ενδεκάδα με μόνη αλλαγή ότι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βασίλης Αθανασίου αντί του Βρακά. Σε μια διάταξη 3-4-3 ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Αθανασίου, στην άμυνα τους Μπακαδήμα, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, δεξιό μπακ χαφ τον Σόρια, αριστερό τον Λούπα, στη μεσαία γραμμή Τζίνο, Μπεγκάλα και στην επίθεση Καλέμι, Χάινριχ και Λεό.

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ δεν ξεκίνησε τόσο καλά το παιχνίδι, αλλά σταδιακά άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του και να δημιουργεί φάσεις και προϋποθέσεις για να ανατρέψει το σκορ, καθώς το Αιγάλεω με την μοναδική επίθεση που έκανε στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε στο 11’ το γκολ με σουυτ του Νταβ.ωνη σε έξυπνη μπαλιά του Ράκινα. Στο 13’ ακυρλωθηκε γκολ με σουτ φάουλ του Λούπα, που νομίζουμε ότι κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Λίγο μετά, στο 18’ νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, όταν σε κόρνερ του Σόρια έκανε απευθείας το σουτ ο Μπεγκάλα από κοντά που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 40’ ο Τζίνο άλλαξε τη μπάλα με τον Λεό, το σουτ του Τζίνο τράνταξε το κάθετο δοκάρι της αθηναϊκής ομάδας. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο ΠΑΣ έχασε νένα ευκαιρία με τον Χάινριχ που σούτρα άουτ μέσα από την περιοχή και σε πλεονεκτική θέση για γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ έφτασε πάλι κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Καλέμι άνοιξε την άμυνα από δεξιά αλλά σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το Αιγάλεω ξαναφάνηκε στο…προσκήνιο στο 51’ όταν καλό σουτ του Φοφανά εξουδετέρωσε ο Αθανασίοθ Ακολούθησε ένα διάστημα με παιχνίδι κέντρου, για να ξεκινήσει πάλι ο ΠΑΣ την πίεση καθώς φρεσκαρίστηκε η ομάδα με τις αλλαγές που έγιναν. Έτσι στο 64’ ήρθε η ισοφάριση σε 1-1 με πλασέ του νεαρού Αθανασίου μετά από έξυπνη μεταβίβαση του Κύρκου.

Ακολούθησε ανοιχτό παιχνίδι με τον ΠΑΣ να πηγαίνει για το δεύτερο γκολ, αλλά και με το Αιγάλεω να βγαίνει επικίνδυνα με αντεπιθέσεις. Στο 69’ σουτ του Λιοφάγου απέκρουσε θαυμάσια ο Αθανασίου, στο 87’ ο Λεό δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά, στο 89’ χάθηκε ευκαιρία με τον Καρβο΄λυνη για τους Αθηναίου και στο 90’ σουτ του Φοφανά τράνταξε το κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Και σε αυτό το παιχνίδι ο ΠΑΣ ήταν αρκετά καλός, με δεδομένη την κούραση λόγω της επίπονης προετοιμασίας και πιο πολύ η ομάδα έχει ακόμα ελλείψεις στο ρόστερ, καθώς δεν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές. Δοκιμάστηκε πάλι ο Δούμας ως στόπερ, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανακοινωθεί μεταγραφή. Ο ΠΑΣ παρόλα αυτά έχει πλάνο στο παιχνίδι του και αν υπάρξουν κάποιες στοχευμένες μεταγραφές, ο Πομς με το επιτελείο του θα κάνουν αξιόμαχη ομάδα. Η αποστολή μετά το παιχνίδι αναχώρησε για τα Γιάννινα όπου στο ΠΕΑΚΙ θα συνεχίσει το υπόλοιπο της προετοιμασίας.

Το Αιγέλεω ανέβηκε πρόσφατα στο Καρπενήσι και ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι της σεζόν. Έκανε αρκετά καλή εμφάνιση και θα είναι από τις αξιόμαχες ομάδες του νοτίου ομίλου. Διαιτητής του αγώνα ο Καρβούνης με βοηθούς τους Κατσαρό και Σώμαλη από τον σύνδεσμο Ευρυτανίας.

ΠΑΣ Γιάννια (Ρενέ Πομς): Αθανασίου, Σόρια (56’ Αθανασίου Β), Λούπας (50’ Λάμψιας), Σομποτσίνσκι (56’ Ναούμης), Μπακαδήμας (56’ Δούμας), Ρίντερ (46’ Πάνος), Τζίνο (56’ Αλ. Λώλης), Καλέμι (56’ Ρίζος), Μπεγκάλα (56’ Κύρκος), Λεό, Χάινριχ (56’ Βλέτσας).

ΑΙΓΑΛΕΩ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Κυρίτσης (33’ Χριστοδουλής), Κωστόπουλος, Ζιούλης, Ευαγγέλου, Κωνσταντακόπουλος, Μπάμπης, Βάργκας, Ρακένα, Ντρίτσας,Νταβιώτης, Τάτσης. Στο β’ ημίχρονο χρησιμοποιήιθξκαν και οι Τζημόπουλος, Ονγιαλίδης, Μίκος, Καρίκι, Μπάρδας, Λιοφάγος, Καρβούνης, Ζούνης, Φοφανά, Νικολής


Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης 

Βοηθοί: Θοδωρής Κατσαρός & Στελιος Σώμαλης 



 














 

Πηγή-φωτό: agon