Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μυρίκης για τον 3ο Μυρίκειο Δρόμο Δάσους



Με μεγάλη επιτυχία, όπως φανερώνει ο αριθμός των 60 και πλέον συμμετεχόντων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου, ο 3ος Μυρίκειος Δρόμος Δάσους (έμπνευση του Γιάννη Λερογιάννη του Ηρακλή), που επιμελείται εδώ και 3 χρόνια ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Μυρίκης “ Άγιος Γεώργιος” με τη συνδρομή της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Καρπενησίου.
Το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, αφού ο αγώνας αφιερωμένος στον αδικοχαμένο Μυρικιώτη Θοδωρή Τσώνη, που συμμετείχε και υποστήριζε με θέρμη τους δυο πρώτους αγώνες. Σε αυτόν τον αγώνα έτρεξαν και οι δυο κόρες του εκλιπόντα, που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού καταχειροκροτούμενες, κρατώντας τες από το χέρι η μάνα τους και σύζυγος του Θοδωρή, η κα Μαρία Βλάχου.
Πλήθος κόσμου ανέμενε τους αθλούμενους στη μικρή πλατεία της Μυρίκης που αποθέωσε τους τερματίσαντες , ενώ παράλληλα είχε στηθεί πλούσιος μπουφές για όλους. Μπορεί τέτοιου είδους να είναι αφιερωμένοι στη συμμετοχή και το ‘Ευ αγωνίζεσθαι’, όμως είναι καλό να αναφέρουμε τους τρεις νικητές ανά κατηγορία.
Στην κατηγορία των γυναικών μέχρι 18 ετών στην πρώτη θέση τερμάτισε η Τσώνη Βασιλική με χρόνο 61’,01’’ ενώ μοιράζεται την πρώτη θέση με τον ίδιο χρόνο με την Τσώνη Στυλιανή ενώ στην τρίτη θέση και με χρόνο 64’,10’’ τερμάτισε η Νούλα Δέσποινα. Εν συνεχεία στην Κατηγορία γυναικών άνω των 18 ετών στην πρώτη θέση και με χρόνο 34’,12’’ τερμάτισε η Ματίνα Νούλα, στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Αραχωβίτη Ευαγγελία με χρόνο 47’,56’’ ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Χριστοπούλου Φωτεινή με χρόνο 52’,28’’. Παράλληλα, στις αντίστοιχες κατηγορίες των ανδρών, σε ότι αφορά την κατηγορία κάτω των 18 ετών πρώτος τερμάτισε ο Τσώνης Σωτήρης με χρόνο 27’,50’’ ενώ ακολουθούν Ματσούκας Ιωάννης και Τάκης Γεώργιος με χρόνους 30’.02’’ και 32’,19 αντίστοιχα, συμπληρώνοντας τον βάθρο. Τέλος στην κατηγορία ανδρών 18 ετών και άνω, το νήμα έκοψε πρώτος ο Τσώνης Γεώργιος με χρόνο 27’,50’’, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Καρέτσος Ιωάννης με χρόνο 28’,40’’, ενώ την τριάδα κλείνει ο Παπαδιάς Λάμπρος, με χρόνο 29΄,28’’.
Τις απονομές ανα κατηγορία πραγματοποίησαν, η Βουλευτής Ευρυτανίας Οικονόμου Θωμαϊδα, η Περιφερειακή σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας κα Καλαντζή Αικατερίνη. Ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Μυρίκης κύριος Δημήτρης Κεφαλάς και ο Μυρικιώτης Αντιδήμαρχος Καρπενησίους κύριος Λερογιάννης Δημήτριος. Ειδική ονομαστική πλακέτα απένεμε στη σύζυγο του εκλιπόντος ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μυρίκης κύριος Χινόπωρος Γεώργιος.
Επιβάλλεται να γνωστοποιηθεί ότι τρείς από τους νικητές του αγώνα, είναι τα αδέλφια Τσώνη, Σωτήρης και Γιώργος, καθώς και η Ματίνα Νούλα που κατάγεται από τη Μυρίκη Ευρυτανίας είναι εν ενεργεία αθλήτρια στίβου. Οι δύο πρώτοι του Γυμναστικού Συλλόγου Αγρινίου και η τρίτη του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και έχουν κατακτήσει πολλές πανελλήνιες νίκες και συνεχίζουν.
Θα αποτεελούσε παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία δύο εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα ‘’Στερεά Ελλάδα Καρπενήσι Run’’ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα. Η Ειρήνη Τσουπάκη και ο Γεώργιος Διακοστεφανής από τις ελπίδες του ελληνικού Στίβου.
Τέλος, όλοι μέσα σε κλίμα συνεργασίας και χαράς έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο αγώνα, τον 4ο Μυρίκειο Δρόμο Δάσους. Ραντεβού τον Άυγουστο 2025.