Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Μέγα πρόβλημα για αρκετά σωματεία ο διπλωματούχος προπονητής


Η στιγμή που θα πρέπει όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες να έχουν διπλωματούχους προπονητές έχει έρθει, έτσι ώστε να υπάρχει σωστότερη ανάπτυξη κάθε αθλήματος, να διδάσκεται από ανθρώπους με κατάλληλη παιδεία και όχι από εμπειρικούς και αυτό το επιβάλει πλέον ο νέος Αθλητικός Νόμος.

Στο ποδόσφαιρο και στα τοπικά πρωταθλήματα ίσχυε η υποχρέωση να έχουν προπονητή με δίπλωμα UEFA B’ στην Α1 και UEFA C΄ στις άλλες Κατηγορίες, αλλά αλλάζει αυτό για τη νέα σεζόν 2024-25, σε όλες τις κατηγορίες πρέπει κάθε ομάδα νε έχει προπονητή UEFA B’. Μάλιστα πρέπει να του γίνει κανονικά πρόσληψη με σύμβαση εργασίας και να κατατεθεί στην Εφορία.

Πλέον στην ΓΓΑ και στο μητρώο, αφού οι ομάδες κάθε χρόνο καταθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για να κάνουν ανανέωση της πιστοποίησής τους και ανάμεσα είναι και το όνομα του διπλωματούχου προπονητή. Μάλιστα φέτος εκτός των άλλων έχουμε και ένα επιπλέον στοιχείο που ζητάει η ΓΓΑ και είναι το ΑΜΚΑ κάθε ποδοσφαιριστή, γι αυτό και δόθηκε παράταση ως τέλος Αυγούστου για να μπορέσουν τα σωματεία να ολοκληρώσουν τον φάκελο με τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν.

 Όλα αυτά είναι πολλά για κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να υπάρξει ένας έλεγχος και να λειτουργήσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός με κανόνες. Είχαμε πρόσφατα εκλογές στην ΕΠΟ και νέα ηγεσία, όπου εκεί σκέφτονται να καταφύγουν οι ομάδες ώστε με το θέμα του προπονητή να «κερδίσουν» κάτι, π.χ. να ισχύσει το δίπλωμα προπονητή UEFA C για φέτος ή κάτι άλλο, αυτά όλα όμως θα τα δούμε αρχές Αυγούστου και σίγουρα πριν την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων., με τις ελπίδες πάντως να μην είναι με το μέρος των σωματείων, παρότι αρκετές από τις τοπικές ΕΠΣ έχουν κάνει πρόταση να μην ισχύσει το καθεστώς με το UEFA B σε όλες τις Κατηγορίες.

Πηγή:  www.aridaia365.gr