Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Κάλεσμα στην Π.Α.Κ. για συμμετοχή στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ


Οριστικά με δύο ομίλους θα πραγματοποιηθεί και φέτος το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΣΕ, καθώς την τελευταία στιγμή ομάδες κυρίως της Χαλκίδας αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή με αποτέλεσμα να μειωθούν οι κενές θέσεις και να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση από πλευράς Ένωσης.

Οι προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής εκπνέει σήμερα (9/8) οπότε επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει από αύριο (10/8).

Δεδομένο όμως είναι σύμφωνα με πληροφορίες, πως τελευταία στιγμή αποφάσισαν και δήλωσαν συμμετοχή οι ΑΓΕΧ, ΧΒΑ, Α.Σ. Καρυστίας, ενώ από τη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ θετικά φαίνεται να αντιδρά ο Γ.Σ. Αυλίδας (νικητής σε αγώνα κατάταξης με Πανευρυτανική) και υπό προϋποθέσεις η Ερέτρια.

Οπότε εκείνοι που μπορούν να συγκροτήσουν τον α’ όμιλο είναι μέχρι στιγμής οι εξής 6 ομάδες: ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, Ληλάντιο, ΑΓΕΧ, ΧΒΑ, Α.Σ. Καρυστίας, Γ.Σ. Αυλίδας.

Στο β’ όμιλο ο Μώλος δεν θα συμμετέχει οπότε οι 7 ομάδες είναι: Αλίαρτος, Απόλλων Λιβαδειάς, Μπούκαλη, Αναγέννηση Λαμίας, Πρωτέας Λαμίας, Ακαδημία Ιστιαίας, Μεδεών.

Αν η Πανευρυτανική αποδεχθεί την πρόταση συμμετοχής της ΕΣΚΑΣΕ, τότε πιθανό είναι πως αυτή θα είναι η 7η ομάδα του β’ ομίλου και η Αλίαρτος θα περάσει στον α’ όμιλο ώστε να έχουν και οι δύο όμιλοι από 7 ομάδες.

Σε διαφορετική περίπτωση που δεν δεχθεί η Πανευρυτανική, προκειμένου οι δύο όμιλοι να έχουν από 7 ομάδες αναμένεται να γίνει επίσημη κρούση στην Ερέτρια, που έχει καταρχήν αποδεχθεί τη συμμετοχή της στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ αρκεί να αγωνίζεται σε όμιλο με κοντινές αποστάσεις, όπως και στο Μαυρομάτι που πήρε την 4η θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

Πηγή: www.stereabasket.gr