Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

2ος ο Καρπενησιώτης Πάνος Οικονόμου στο Πρωτάθλημα Υλοτομίας

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Πρωτάθλημα Υλοτομίας στη Χαλκιδική, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο resort “Απολυμένη Πέτρα”, στην καρδιά του Χολομώντα, υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου και με χρυσό χορηγό την Husqvarna®, συγκέντρωσε εκατοντάδες θεατές και συμμετέχοντες από όλη τη χώρα.

Οι υλοτόμοι επιδόθηκαν σε αγωνίσματα δεξιοτεχνίας, ταχύτητας και ακρίβειας, αποδεικνύοντας τις μοναδικές τους ικανότητες και το πάθος τους για το επάγγελμά τους. Το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τις δεξιότητες των αθλητών και να απολαύσει ένα μοναδικό θέαμα.

Το Πρωτάθλημα Υλοτομίας δεν ήταν απλά ένας αγώνας, αλλά ένα ολόκληρο φεστιβάλ αφιερωμένο στο δάσος και στους ανθρώπους που το φροντίζουν. Παράλληλα με τα αγωνίσματα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις ξυλογλυπτικής, live arborist show, καθώς και να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις.

Το 5ο Πρωτάθλημα Υλοτομίας αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει την αξία του επαγγέλματος του υλοτόμου και την ανάγκη προστασίας των δασών. Επιπλέον, συμβάλλει στην προώθηση της περιοχής του Χολομώντα και στην ανάδειξη των φυσικών της πόρων.

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς, τον Δήμο Πολυγύρου και φυσικά το κοινό που τίμησε με την παρουσία του.

2ος αναδείχτηκε ο Καρπενησιώτης Πάνος Οικονόμου, όπως αναφέρει το evrytanika.gr 

Πηγή:  ergoxalkidikis.gr