Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Έφηβοι: Πρωτέας Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 71-65

Με ήττα 71-65 από τον Πρωτέα Λαμίας άρχισε τις υποχρεώσεις του ο Άτλας.

Η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΚΑΣΕ και άρχισε στη 13:00 στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας.

Ο Πρωτέας του Αποστόλη Λαχανά εκμεταλλεύτηκε τα δυο δυνατά του ξεκινήματα σε κάθε ημίχρονο και κατάφερε να φτάσει στη 2η του νίκη στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες. Ξεχώρισαν με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα Πάρης Παπαναγιώτου και Βαλάντης Κατσαούνος.

Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά μετά από δυο αναβολές στα παιχνίδια με Αναγέννηση Λαμίας και Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη φάνηκε αγχωμένος και ξεκίνησε με το «αριστερό» το φετινό πρωτάθλημα απέναντι σε ένα πολύ καλό σύνολο. Οι Ευρυτάνες που πάλεψαν μέχρι τέλους και ήταν ανταγωνιστικοί είχαν ως πρώτο σκόρερ με 24 πόντους τον νεοαποκτηθέντα Παναγιώτη Ρουμελιώτη.  

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα γίνει η 4η αγωνιστική. Ο Άτλας υποδέχεται τον Έσπερο Λαμίας, ενώ ο Πρωτέας θα παίξει με την Αναγέννηση.

 

Σταθερή αξία

Ο Καρπενησιώτης ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας διεύθυνε το Σαββατοκύριακο 5 παιχνίδια συνολικά.

 

2/2

Οι Λαμιώτες είχαν επικρατήσει στην πρεμιέρα με 80-52 επί του Άρη Αμφίκλειας και διπλασίασαν τις νίκες τους.

 

Τριάδα νίκης

Παπαναγιώτου (17), Κατσαούνος (16) και Μελέτης (15) οδήγησαν εκ του ασφαλούς στη νίκη τον Πρωτέα.

 

Επιστροφή Σαμαντά

Στον πάγκο του Άτλαντα επέστρεψε φέτος ο Άγγελος Σαμαντάς, διπλωματούχος προπονητής.

 

Ενισχυμένος ο Άτλας

Στον Άτλαντα επέστρεψε ο Παναγιώτης Γεωργαλής από τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και ο Δημήτρης Κουτσοκώστας από την Πανευρυτανική, Από την τελευταία εντάχτηκε και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Οι Ευρυτάνες έπαιξαν χωρίς τρεις αθλητές και συγκεκριμένα τους: Νίκο Καρέτσο, Φώτη Ανδρέου και Κωστα Καψάλη.

 

Με 14χρονους

Ο Άτλας αγωνίστηκε με τους: Παναγιώτη Σεριανάι, Στέλιο Καψάλη, Σπύρο Κολοκώτσιο και Γιάννη Φέγγο, οι οποίοι είναι γεννημένοι το 2010. Συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 2007 και μετά.

 

Πρωτιά Ρουμελιώτη


 

 Στο ντεμπούτο του ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) σκόραρε 24 πόντους με 5 3ποντα. Ακολούθησε ο Δημήτρης Κουτσοκώστας με 20 και μια τρίποντη «βόμβα». Οι δυο τους είχαν ξεχωρίσει κι στο αντίστοιχο περυσινό πρωτάθλημα με την Π.Α.Κ., αλλά και στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

 

Ανωτερότητα Πρωτέα

Οι γηπεδούχοι έκαναν δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με το ευρύ 21-8.

 

Διαφορά +11

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 34-23 υπέρ των γηπεδούχων. Το επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου ήταν 13-15.

 

«Φουριόζος» και στην επανάληψη

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο η ομάδα του Αποστόλη Λαχανά πραγματοποίησε δυναμική αρχή. Με το επιμέρους 16-10 διαμορφώθηκε το 50-33, με τη διαφορά να ανεβαίνει στους 17.

 

Προσπάθεια αντεπίθεσης

Το συγκρότημα του Καρπενησίου πάλεψε για την ανατροπή, αλλά η προσπάθεια του δεν ήταν αρκετά. Το επιμέρους 21-32 ολοκλήρωσε το τελικό 71-65 για τον Πρωτέα.

 

Τα δεκάλεπτα

21-8, 34-23, 50-33, 71-65

 

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Αποστόλης Λαχανάς): Παναγιώτου 1, Γράββαλος 1, Σιαφάκας 4, Γόνης 5, Παπαναγιώτου 17(1), Κατσαούνος 16(1), Μελέτης 15, Αγγελής 3(1), Καραγιάννης 8, Αθανασίου 2, Σταμάτης, Πανόπουλος

 

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Ρουμελιώτης 24(5), Καψάλης Σ., Σεριανάι, Κολοκώτσιος, Μπάλιακας, Γεωργαλής 10, Μπουμπουρής, Φέγγος, Κουτσοκώστας 20(1), Βαρελάς 8, Αναγνώστου 3

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Νίκος Γρύλλης-Ανθή Τσιμπρικά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος (Με πληροφορίες από το sterebasket.gr)