Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Αμφίβολη η συμμετοχή του Τυμφρηστού στο νέο πρωτάθλημα


Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου που έχει ως εξής: 
"Ο  Αθλητικός Σύλλογος Τυμφρηστού επανιδρύθηκε το 2022 μετά από 10 χρόνια απουσίας και ενώ είχε μια ιστορία 30 περίπου χρόνων στα αθλητικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Σκοπός της επανίδρυσης του ήταν να δοθεί μια ανάσα ζωής στο χωριό που σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο θα φιλοξενούσε αγώνα ποδοσφαίρου με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και η επιλογή να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Ευρυτανίας κι όχι στην Φθιώτιδα, είχε σκοπό πέρα από το πρακτικό του πράγματος,  να βοηθήσει τον όμορο νομό να διατηρήσει και να αναδείξει το ποδόσφαιρο που ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια. Αυτοί και μόνο αυτοί ήταν οι λόγοι, να βοηθηθεί το χωριό και το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας που έδειχνε να έχει ανάγκη.
Σ’ αυτή την προσπάθεια δυστυχώς δεν ευδοκίμησε μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τίποτα πέρα από ελάχιστες προσπάθειες.  Μέρος της  τοπικής κοινωνίας του χωριού, πρώην ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας, δεν συμμερίστηκε την επιλογή να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα Ευρυτανίας. Οι λόγοι πολλοί και οφείλουμε να παραδεχτούμε βάσιμοι σε μεγάλο βαθμό.
Από την μεριά της Ευρυτανίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα. Ο Δήμος Καρπενησίου καθώς και η Ε.Π.Σ.Ν.Ε. ήταν δίπλα στις προσπάθειες μας και τις στήριξαν στο μέτρο του δυνατού αλλά κατά τα άλλα το πρωτάθλημα ήταν αρκετά  ¨αφιλόξενο¨  για μάς, για μία ομάδα που επανιδρύθηκε σε μια δύσκολη εποχή για τέτοια εγχειρήματα, για μια ομάδα που βόηθησε στην εξωστρέφεια του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου καθώς στις τάξεις της συμμετείχαν ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών από την Φθιώτιδα που θα μπορούσαν να ενταχθούν κι αυτοί αλλά και φίλοι τους  σε άλλες τοπικές ομάδες. Αλλά αυτό απαιτούσε κάποιες προϋποθέσεις που δυστυχώς δεν υπήρχαν και μετά λύπης μας δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας.
Όλα αυτά αναφέρονται στην παρούσα επιστολή γιατί στην πρόσφατη συνέλευση της Ε.Π.Σ.Ν.Ε. και παρά τις κατά τα άλλα καλές προτάσεις που αναφέρθηκαν, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές και τα  ¨ψιλά γράμματα ¨ διαπιστώσαμε ότι για μια ακόμη χρονιά θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια θέματα. Δεν θέλουμε να γίνουμε γραφικοί ή να νιώθουμε παρείσακτοι  για μια ακόμη χρονιά, πόσο μάλλον ο σάκος του μποξ για τις υπόλοιπες ομάδες. Εμείς προάγουμε πάνω από όλα τα ιδεώδη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου , τον σεβασμό, την ευγενή άμιλλα , την αγνή αγάπη του ερασιτεχνισμού για το άθλημα. Θέλαμε με την παρουσία μας να δείξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στο Νομό Ευρυτανίας και παρά την πορεία μας αγωνιστικά εμείς νιώθουμε πρωταθλητές γιατί δεν προδώσαμε τις αξίες μας.
Ο Α.Σ.ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όλες τις παραμέτρους και την περσινή εμπειρία από το τοπικό πρωτάθλημα, θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μη συμμετέχει φέτος στο Πρωτάθλημα και Κύπελλο της Ε.Π.Σ.Ν.Ε. θέλοντας να στείλει έτσι ένα μήνυμα προς όλους όσους εμπλέκονται στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και να τονίσει πως για να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από δύο ισάξιες ομάδες. Ας μας διδάξει η ιστορία κι ας αναλογιστούμε όλοι τι θέλουμε για το τοπικό ποδόσφαιρο. Εμείς πάντως ξέρουμε τι θέλουμε, ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να ξαναέρθουν τα νέα παιδιά στο γήπεδο και να γίνει η Ευρυτανία σημείο ποδοσφαιρικής αναφοράς."