Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

O Tιερί Νεβίλ νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024


Κυριαρχία της Hyundai στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024.

Η κορεάτικη ομάδα έκανε το 1-2-3 στην 71η έκδοση του εθνικού μας αγώνα.

Νικητής ήταν ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ, για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2022. Στη δεύτερη θέση, 1 λεπτό, 36 δευτερόλεπτα και 8 δέκατα πίσω, συναντάμε τον Ισπανό Ντάνι Σόρντο. Τρίτος, με διαφορά 2 λεπτά, 57 δευτερόλεπτα και 3 δέκατα από την κορυφή ήταν ο Εσθονός Οτ Τάνακ.

O μέχρι πρότινος δεύτερος της γενικής Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ της Toyota, τούμπαρε και χρειάστηκε τη βοήθεια των θεατών για να συνεχίσει, χάνοντας όμως σημαντικό χρόνο.

Ταχύτερος στη Wolf Power Stage «Ελευθεροχώρι 2» ήταν ο Γάλλος Αντριέν Φουρμό της Ford.

Nικητής στην κατηγορία WRC2 και 4ος γενικής ήταν ο Σάμι Πάγιαρι με Toyota. O Φινλανδός οδηγός σημείωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο συνολικά με τον Εσθονό Ρόμπερτ Βίρβες, όμως πανηγύρισε τελικά τη νίκη, καθώς είχε καλύτερα πλασαρίσματα στις ειδικές διαδρομές.

Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 κρίθηκε ο τίτλος του Junior WRC. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Εσθονός Ρόμετ Γιούργκενσον με Ford που τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατηγορίας στον εθνικό μας αγώνα. Πρώτος ήταν ο Ρουμάνος Νόρμπερτ Μάιορ.

Πρώτος Έλληνας και 12ος γενικής τερμάτισε ο Παναγιώτης Ρουστέμης με Skoda. Πολύ καλό πλασάρισμα για τον 26χρονο ταλαντούχο οδηγό.

Πηγή: www.starsports.gr