Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Πρώτο φετινό ματς στη Super League 2 για τον Σπύρο Μπύρο


 H ΑΕΚ Β αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ηλιούπολη σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της Super League 2, που διεξήχθη στο Σεραφείδειο στα Σπάτα. Βοηθός διαιτητή ταν ο Σπύρος Μπύρος (Ευρυτανίας) στο 1ο του φετινό ματς στην κατηγορία.


Ήταν ένας αγώνας που σίγουρα «χόρτασε» όσους τον παρακολούθησαν, αφού έγινε ένα παιχνίδι γεμάτο από ένταση και πολλές συγκινήσεις. Η Ηλιούπολη προηγήθηκε με πέναλτι του Μαυριά στο 24', αλλά  έμεινε με δέκα παίκτες στο 36' λόγω αποβολής του Μαϊδανού κι έτσι η ΑΕΚ Β να πιέσει για την ανατροπή.

Στο 63' ήρθε το 1-1 από τον Στέφανο Κάτσικα, όμως και η ΑΕΚ Β έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Μανίσα, επίσης με δεύτερη κίτρινη, στο 75'. Η ομάδα του Νίκου Κούστα και έδειχνε να χάνει τον αγώνα με το γκολ του Αλεξόπουλο στο 91', όμως αντέδρασε και πάλι και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας με την κεφαλιά του Δημήτρη Θεοδωρίδη στο 96'!

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:
1’ Έναρξη του αγώνα.
2' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ Β με το πλασέ του Σόσα που φεύγει άουτ σε τετ α τετ με τον Πολίτη, μετά από μπαλιά του Ρουκουνάκη στην αντεπίθεση.
17' Κίτρινη κάρτα στον Μανίσα
23' Πέναλτι για την Ηλιούπολη μετά από χέρι του Θεοδωρίδη μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ
24' Το 0-1 με εκτέλεση πέναλτι από τον Μαυριά
28' Κίτρινη κάρτα στον Μλαντένοβιτς
31' Κίτρινη κάρτα στον Μαϊδανό
35' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ Β με την κάθετη μπαλιά του Γκολφίνου και το πλασέ του Σόσα που μπλοκάρεται από Καρανίκα και καταλήγει σε κόρνερ
36' Αποβολή του Μαϊδανού με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Γκολφίνο στην προηγούμενη φάση.
42' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ Β με τη σέντρα του Παυλάκη από τα αριστερά και το μονοκόμματο αριστερό πλασέ του Νίνο από το ύψος της περιοχής που φεύγει άουτ!
44' Κίτρινη κάρτα στον Μαυριά.
45+1' Σέντρα Παυλάκη. πρώτη κεφαλιά από τον Γκολφίνο και ο Νίνο έρχεται να πλασάρει από κοντά και να επέμβει σωτήρια ο Πολίτης
45+2' Κόρνερ Σόσα από δεξιά, κεφαλιά Μανίσα από το ύψος του πρώτου δοκαριού, η μπάλα φεύγει άουτ
45+5’ Λήξη πρώτου ημιχρόνου, ΑΕΚ Β-Ηλιούπολη 0-1
46’ Έναρξη δευτέρου μέρους. 
58' Πάσα του Κοντονίκου από τα αριστερά στον επερχόμενο Ρουκουνάκη που με ωραίο τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή στέλνει τη μπάλα οριζόντιο δοκάρι και άουτ!
63' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ Β! Σέντρα του Ρουκουνάκη από τα δεξιά, ο Ντοναλντόνι μπαίνει στη φάση, η άμυνα δεν μπορεί να απομακρύνει και επωφελείται ο Κάτσικας που με σουτ ισοφαρίζει σε 1-1!
74' Δύο πολύ καλά σουτ του Ρουκουνάκη έξω από την περιοχή αποκρούει με διαφορά μερικών δευτερολέπτων ο Πολίτης!
75' Αποβολή Μανίσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα
79' Ο Λεφράνκ βγάζει με κάθετη μπαλιά μόνο του τον Κοντονίκο που υποδεικνύεται οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση.
85' Κίτρινη κάρτα στον Μπαλογιάννη.
87' Κίτρινη κάρτα στον Αλβες
88' Κίτρινη κάρτα στον Ρουκουνάκη.
90+1' Το 1-2 για την Ηλιούπολη με τον Αλεξόπουλο που πήρε πάσα στην αντεπίθεση, κέρδισε τις κόντρες και σκόραρε.
90+6' ΓΚΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ Β! Σέντρα του Λεφράνκ από τα δεξιά μετά από φάση διαρκείας, ο Θεοδωρίδης με κεφαλιά από το ύψος του δεύτερου δοκαριού ισοφαρίζει σε 1-1!
90+7’ Λήξη του αγώνα, ΑΕΚ Β-Ηλιούπολη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ Β: Αγγελόπουλος, Κάτσικας (88' Βαλκάνης) Μανίσα, Κοσίδης, Παυλάκης, Μαρούτσης (59' Άνθης) Ρουκουνάκης, Νίνο (46' Ντοναλντόνι) Σόσα (59' Λεφράνκ) Γκολφίνος (46' Κοντονίκος) Θεοδωρίδης.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Πολίτης, Καρανίκας, Μαϊδανός, Πολυχρόνης (45+5' Πολυχρόνης) Μαριάνοβιτς, Λάμτσε, Μλαντένοβιτς (46' Σερπέζης) Θωμαϊδης, Άλβες (90'  Ννομό) Μάνος (64' Μπαλογιάννης) Μαυριάς (64' Αλεξόπουλος).

Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτ/νανίας)
Βοηθοί: Μιχάλης Ματσούκας (Ευρυτανίας) Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣΔΑ)
4ος διαιτητής: Γιάννης Τσατσούλης (ΕΠΣΑ)

 Πηγή: www.aekfc.gr