Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Έφηβοι: Άρης Αμφίκλειας-Γ.Σ. Άτλας 32-93

«Βόλτα» στην Αμφίκλεια έκανε ο Άτλας, που με πολύ όμορφο μπάσκετ επικράτησε με 32-93 του τοπικού Άρη.

Το ματς διεξήχθη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άρης Αμφίκλειας του Θανάση Βέλλιου έχασε από νωρίς την επαφή με το σκορ και δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός. Οι «κιτρινόμαυροι» τελείωσαν τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη. Πρώτος σκόρερ του με 14 πόντους ήταν ο Ζωγράφος.

 Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα στο δεύτερο μόλις του ματς. Ο Παναγιώτης Γεωργαλής ήταν εντυπωσιακός, σταματώντας στους 31 πόντους για τους Καρπενησιώτες.

Για την επόμενη (6η) αγωνιστική οι γηπεδούχοι παίζουν νέο ματς στην έδρα τους, αυτή τη φορά κόντρα στον Πρωτέα Λαμίας. Ο Γ.Σ.Α. υποδέχεται την Αναγέννηση Λαμίας. Τα δυο παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου.

 

«Γεμάτος» γύρος

Ο Άρης έπαιξε και τα 5 παιχνίδια στον α΄ γύρο, μη έχοντας ωστόσο κάποιο «ροζ» φύλλο αγώνος.

 

Μαζί με το βόλεϊ

Ο Άτλας ταξίδεψε με οργανωμένη αποστολή στην Αμφίκλεια και νωρίτερα τα τμήματα βόλεϊ του αντιμετώπισαν τον τοπικό Διόνυσο.

 

Άφησε υποσχέσεις

Στη 2η του «έξοδο» ο Άτλας πήρε την πρώτη του νίκη. Παράλληλα εκκρεμούν τρία παιχνίδια του για τον πρώτο γύρο, με την Αναγέννηση εκτός, με τα Μπούκαλη και τον Έσπερο εντός.

 

1ος σκόρερ του ομίλου

Με 14 πόντους τελείωσε τον αγώνα ο Ζωγράφος των γηπεδούχων. Είναι μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του ομίλου. Με 11 ακολούθησε ο Ευθυμιακόπουλος.

 

Δύναμη ο «Γεω»


 

Ο Παναγιώτης Γεωργαλής που επέστρεψε στην ομάδα από τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη ηγήθηκε του Άτλαντα με 31 πόντους και 2 3ποντα. Ο Κώστας Καψάλης σημείωσε 16.

 


«Περίπατος» από νωρίς

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο α΄ δεκάλεπτο με 7-25.

 

Ασταμάτητοι Ευρυτάνες

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 16-48. Το επιμέρους σκορ του 2ου δεκαλέπτου ήταν 9-23.

 

Με το πόδι στο γκάζι

Η ομάδα του Καρπενησίου τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 23-70. Έκανε ένα επιμέρους 7-22 στο 3ο δεκάλεπτο.

 

Στο +61

Με διαφορά 61 πόντων ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Το συγκρότημα του Άγγελου Σαμαντά με ένα επιμέρους σκορ 9-23 στην τελευταία περίοδο έφτασε στο τελικό 32-93.

 

Τα δεκάλεπτα

7-25, 16-48, 23-70, 32-93

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης Αμφίκλειας (Θανάσης Βέλλιος): Μπαρούτης Παν., Ζωγράφος 14, Κατσινέλος, Σπυρίδωνος 3, Μπαρούτης Παυλ., Αυγερινάκος 3 (1), Ευθυμιακόπουλος 11, Μπουρναζάκης, Θάνος 1.

 

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Ρουμελιώτης 10(2), Καψάλης Κ. 16, Σεριανάι 2, Ανδρέου 4, Χαβέλος 2, Γεωργαλής 31(2), Μπουμπουρής 2, Χρηστίδης 6, Κουτσοκώστας 6, Βαρελάς 12, Φέγγος 2, Καραμπάς

 

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Γιώργος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές; Τσιλιώνη-Τσιμπρικά-Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 





















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

 Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής