Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Η Ματίνα Νούλα για τον ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης


Η Μαραθωνοδρόμος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και κοπέλα από τις κορυφαίες της απόστασης,  για μια ακόμη χρονιά, η Ματίνα Νούλα, δεν μάσησε τα λόγια της όσον αφορά την αλλαγή της τοποθεσίας του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου της πόλης, αγώνας που ανέδειξε τους Νυχτερινούς αγώνες γενικότερα, οι οποίοι διοργανώνονται σωρηδόν πλέον ανά την επικράτεια.

“Παίρνω μέρος στον αγώνα σαν προπόνηση για τον επερχόμενο Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά κυρίως γιατί θεωρώ χρέος να στηρίξουμε έναν αγώνα που άνοιξε νέους ορίζοντες στην πόλη, πολύτιμο για το δρομικό κίνημα κι ας άλλαξε χώρο διεξαγωγής για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε…”!

Η Ματίνα Νούλα που προετοιμάζεται υπό τις οδηγίες του επίσης δρομέα μεγάλων αποστάσεων και πολυνίκη των αγώνων  Ιάσωνα Ιωαννίδη, φέτος επιλέγει το 10άρι σαν test , αφού ήδη έχει αγωνισθεί σε 3 μεγάλες αποστάσεις: Στον  Ημιμαραθώνιο Κρήτης τερματίζοντας 1η Ελληνίδα (2η στη γενική) με 1ωρ. 21′.24″, στον γύρο της Παμβώτιδας λίμνης ( 30χλμ) όπου τερμάτισε 2η (1ωρ.54′.02″) πίσω από τη Γκλόρια Πριβιλέτζιο (1ωρ.53′.11″) και τον περασμένο Απρίλιο στον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (1η) όπου με χρόνο 2ωρ.45′.00″ βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων Ελληνίδων  Μαραθωνοδρόμων για το 2024 (πίσω από Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Παναγιώτα Βλαχάκη).

Έχει σημειώσει πολύ μεγάλη βελτίωση , ειδικά μετά το 2022 και αυτό αποτυπώνεται στους τελικούς πίνακες των μαραθωνοδρόμων κάθε χρονιάς , όπου είναι συνεπής στις πρώτες θέσεις και μάλιστα αν ρίξουμε μια ματιά στις ηλικίες θα δούμε ότι είναι η μικρότερη ηλικιακά (26 ετών) από τις πρώτες 10 του πίνακα!

” Έχω φορτώσει αυτό το διάστημα χιλιόμετρα…περίπου 130…140 χιλιόμετρα.. Στο 10άρι θέλω να τρέξω κοντά στο ρεκόρ μου (36′.01″ από τα Λιοφίλια)… είμαι καλά..”

Η Ματίνα Νούλα ψυχολόγος στο επάγγελμα με εξειδίκευση στην κλινική και αθλητική ψυχολογία, εκπαιδευτικός στα ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει την δική της ιστορία  στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης αλλά και στον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τιμώντας  2 σπουδαίους  αγώνες  της χώρας που γίνονται στην πόλη. Κυρίως όμως συνεχίζει να ξεφυλλίζει το δικό της βιβλίο στους αγώνες αντοχής θέτοντας  στόχο τις 2ωρ.37’…ίσως 36’…στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Εκεί όπου το 2022 ήταν 6η με 2ωρ. 54’35” και το 2023 4η με  2ωρ.46′.51″…

 Πηγή: thesshalfmarathon.org